Parallellslalom i Hammarbybacken!

Äntligen händer det något roligt i området! Jag får åka parallellslalom i Hammarbybacken imorgon söndag 7 april. Som ni ha säkert sett, det finns snö kvar så tävlingen kommer och hålla plats på skidbacken. Det ser jag mycket framemot! Däremot måste man fundera på utrustningen, och framför allt däck. Dubbat eller odubbat? Hur brett? Vilket mönstret?

Jag kollade lite på väderprognos och SMHI lovar mulet/sol och +4 grader, med andra ord en FinSvenskSommarDag, en FSSD brukar man säga.. Det är tillräckligt mycket för att hoppas att banan kommer inte att bli isig men istället ganska mjuk. All right, det är bestämt, odubbat!

Jag tänkte egentligen satsa på ett par Schwalbe Dirty Dan, gjort för mycket blöta förhållanden.

20130406_142603

 

20130406_142633

Mycket fina och rätt småla för att vara downhill/allmountain däck, bara 26″x2.00. Däremot sitter de mycket stadigt i slam.

Min strategi är enkel, jag har valt de bästa däcken, jag är laddad och gillar snö. All in och vi får väl se hur jag klarar det!

Ni är välkomna imorgon från kl.13:00 på Hammarbybacken för att deltaga eller titta på några glada cykelentusiaster på snö. Ni ska inte glömma era Dirty Dan för tillfälle!

Kona 24 timmar i Old Pueblo

Om du är efter en helt ny upplevelse med din mountain bike måste du läsa om Kona 24 timmar i Old Pueblo! Tävlingen äger rum i Sonoran Desert i USA (lite långt men ändå inspirerande). Den är en 24 timmar tävling som du kan göra själv eller i lag från 2 och upp till 10 personer.

 

 

Om du är själv varvar du så många gånger som möjligt på en 26km lång bana. I lag blir det lite roligare då man skiftar efter varje varv och får vila tills den som cyklar klara sitt varv. Själva banan är en teknisk och rolig single track nästan hela vägen. Kona organiserar tävlingen och ser till att stämningen är avslappnad och att alla ska ha en mycket speciell upplevelse.

Vi har inte planerad att åka ditt i år, men kanske nångång om vi är i område i februari, man vet aldrig.

Förra året fixade den bästa soloåkaren 18 varv… Det bästa lag (4 pers) cyklade 23 varv på 24 timmar, med genomsnittshastighet på ca 25km/tim… Tufft! Vi kan också berätta att 98% av riders cyklade på en 29er! Det fanns en massa Kona HeiHei där!

Titta gärna på tävlingens video!