REA Orbea Rallon 2019 – Ord.Pris: 50000:- NU: 40000:-

Orbea Rallyn lanserades i 2018 och är i dags läge flaggskeppet av Orbeas all mountain och endurocyklar. Designen är otroligt lyckats, och du har möjlighet att beställa cykeln med egna färger, med Orbeas egen Myo program. Utöver utseendet presterar cykeln som endast high end endurocyklar gör. Trots långt slag fram och bak är den mycket trampeffektiv, lätt i vikt och lätttrampat oavsett om du cyklar uppför på en endurotävling eller om du stigcyklar på dina lokala tekniska stigar. Kör du enklare stigar och grusvägar får du istället titta på en mindre dämpad Cross Country eller trampcykel. 

Utförsåkning är som en dröm. Man känner sig hemma direkt, och cykeln beter sig bra både i kontakt med marken och i luften. Hittills har jag inte varit överraskad av konstiga reaktioner i vilket som helst läge.

Utrustningsmässigt håller Rallonen mycket hög standard, med monocoque kolfiberram, Fox dämparen av olika slag beroende på budgeten du är redo att lägga. Även Rallyn M10, som är ”standard” utrustad, levereras med Fox 36 Float Performance framgaffel och Fox DPX2 Factory Kashima bakdämpare, Sram XO växlar i 1×12 ,Shimano XT bromsar och DT swiss hjul. Bara det brukar sitta på betydlig dyrare cyklar än 50000:-. Är du redo att lägga några tusenlappar till får du världscupsnivå prylar från början.

Jag har inget negativt att komma med om cykeln. Den är i skrivande stund min absolut favorit endurocykel. Komplett detalj på specifikationer hittar du på Orbeas hemsida.

Orbea Rallon M10 2019 – Ord.Pris: 50000:-  NU: 40000:-