Ett mål: Mégavalanche i Alpes d’Huez, Frankrike

Nu startar vi bloggen!! På Fix my Bikes blogg kommer jag att snaka om våra planer för nästa säsongen. Mitt personligt mål är att deltaga i Mégavalanche i Alpes d’Huez, Frankrike (och också att lära mig mycketbättre svenska, men det är nåt annat). Tävlingen är känd för att vara den största enduro/dowhill tävling i hela världen. Stora cykelmästare som Nicolas Vouilloz, 10 gånger downhillvärldsmästare brukar vara med i tävlingen. Det betyder absolut inte att man ska vara elitidrottare för att tävla i Mégavalanche. Dom flesta är glada amatörer som jag och vill uppleva nåt mycket speciellt. Tävlingen startar längst upp i Alpes d’Huez, 3300m, och kommer ner vid 700m.

Dom bästa tar sig ner på ca 50 minuter, dom andra behöver lite mer tid… En sak är solklar, man måste vara så vältränad som möjligt för att orka hela vägen ner och framför allt för att ha kul. Därför tänkte jag börja min träning  från januari 2013 för nästa Mégavalanchen i Juli 2013. Jag kommer att skriva regelbundet om träningen med min egen exempel, och berätta lite mer generellt om hur man ska komma i bra form för cykelsäsongen. Jag kommer också att skriva rätt mycket om cyklar självklart, det är ju meningen med bloggen. Jag använder ett antal cyklar själv beroende på dagens cykling så ni kommer att läsa lite om dom först.

Välkommen på Fix my Bikes Blogg!! Vi hörs snart! Cyklingen är livet!