Gravel Kona Explosif -97, Columbus ram – 12500:-

Gravel byggt på en Kona Explosif 1997 med ramstorlek M/L. OBS! Endast ramen, vevpartiet (framdrev nytt) och sadelstolpen är begagnade, allt annat är nytt. Även gaffeln är ny för att kunna montera en skivbroms och bikepackingsutrustning. Cykeln ska alltså jämföras med en ny cykel snarare än med en begagnad.

Den här ramen är gjord av mycket exklusiv kromolystål Columbus, lätt och spänstigt för optimal upplevelse. Gaffeln är också i kromolystål, modell Kona P2, med fästen för att kunna montera frampakethållare eller sidoväskor. Vi konverterade ramen från att fungera med 27,5″ hjul. Den är ny monterad med 27,5″ (650b) hjul och exklusiva däck Panaracer Gravelking. Det ryms utan problem heltäckande stänkskärmar.

Utväxlingen består av Microshift Advent X grupp i 1×10, med en aluminium kassett i 11-48 tänder, samt narrow wide framdrev i aluminium, 42 tänder. Bromsarna är blandade, med mekaniska skivbroms Shimano fram med 180mm skiva, samt V-bromsar XLC bak (ramen tillåter inte skivbroms bak). Cykeln bromsar otroligt bra och bromsarna är lätta att sköta, även för nybörjare.

Ergonomin är också optimal med ett brett gravelstyre och WTB sadel.

Cykeln är tänkt till dig som är ca 180cm, ska pendla året om, och använda samma cykeln för utflykter med eller utan packning. 

Ramen har haft ett tidigare liv. Den har bland annat används för att bikepacka runt Indien. Därför finns det några märken och mindre bucklor på visa ställen på rören. Dock inget som påverkar prestanda.

Pris: 12500:-