Om oss / Kontakt

Fix my Bike – Lugnets Allé 55, 12067 STOCKHOLM

Tel: 08-643 45 58 – Mail: info@fixmybike.se

ÖPPETTIDER:

Månd-Torsd: 10-18 (lunchstängt 13-14)
Fredag: 10-16 (lunchstängt 13-14)
Lördag: 10-13
Söndag: Stängt

OBS! Stängt alla röda dagar!

Fix my Bike (Fix my Bike Taberlet AB, Org.nr 556801-6041) öppnades i april 2010. Vi började som cykelverkstaden men hade i bakhuvudet drömmen om att kunna handla med cyklarna vi älskar att själva använda.

Och så blev det!

Genom åren har vi utvecklat ett cykelsortiment som reflekterar, enligt oss, det bästa av olika grenar inom cykling. Inga racercyklar eller tempocyklar här, det är verkligen inte vår grej. Däremot hittar du noggrant utvalda mountain bikes, cyclocross, gravelbikes, hybrider och fatbikes från märken Kona och Orbea, och såklart hopfällbara cyklar från världsledande Brompton.

Själva pendlar vi nästan dagligen till jobbet på gravelbikes, cyklar mountainbike regelbundet och åker iväg för korta eller lite längre cykeläventyr så ofta möjligheten dyker upp. Vi börjar samla på oss en stabil erfarenhet om bikepacking som vi gärna delar med er.

Vi är mycket stolta över vårt cykelsortiment och blir mycket nöjda att berätta mer om cyklarna för dig!

Bikepacking i svenska fjällen

Vilka är vi?

Yoann kommer från Morzine, nära Chamonix i Frankrike, och började cykla mountain bike när han var barn. I slutet på 90-tal kom downhill in i bilden på en Vario No Limit som idag skulle ha en bra plats i museum. Tack vare den här skrotcykeln fick han en bra grund som cykelmekaniker. Med en Master i Ekonomi i fickan kom han till Sverige 2008 och startade Fix my Bike 2010.

Idag cykelpendlar han oavsett vädret på en Kona Libre DL. Mountain bike är fortfarande en passion han uppfyller på en Kona Hei Hei CR/DL, runt om Stockholm, upp i fjällen eller i Alperna.

Vinternöje i Kittelfjäll

Mégavalanche 2013 i franska alperna

Laurent kommer från södra Alperna, där han under stor del av sin uppväxt sett ” Le Tour de France” susa förbi utanför huset. Han tycker om fart och tycker bättre om att rulla nedför än uppför. Ett av hans första minnen på cykel är när han träffade/kramade framdelen av en Citroën DS med sin BMX Raleigh. Resultat, ett brutet ben, 20 stygn och en krossad framlykta (på bilen).

Det lämnade inte några större men eftersom han senare körde en gammal Citroën DS-69 och han aldrig har slutat cykla.

Nu pendlar han på en Kona Sutra LTD, buss och en 6-växlad Brompton eftersom han har flyttat utanför stan. Där kan man se honom cykla runt med cykelvagn och sina 3 döttrar.

Laurent har varit en av oss i redan 6 år! Time flies när man har roligt!

Laurent njuter av Järvsö på en Kona Process 153 29

Joel kommer från Uppsala och har bott allt för länge i Stockholm nu. Han är tvåbarnspappa och hade varit i cykelbudsvärlden ett bra tag innan vi träffade honom. Han fick lära sig själv grunderna som cykelmekaniker när cykeln var hans arbetsverktyg. Han har sedan dess utvecklats till en mycket skicklig mekaniker och du kan träffa honom i verkstaden där han kan det mesta. Han har också börjat cykla MTB senaste året då han blivit mycket inspirerad av oss, och håller på att utrusta sig med ultralightprylar för bikepacking. Han är underbar att jobba med och mustaschen är en bonus!

Äventyr i svenska fjällen!

Fix my Bike Community

Stéphanie Churlet – Fix my Bike Ambassadör

Stéphanie, uppvuxen på skidor i franska Alperna, har haft en fin alpinkarriär på högsta nivå. Hon älskar dessutom topptur och offpist-åkning där sin teknik och styrka tar henne till alla möjliga toppar. Hon har på senare åren fastnat för cykling både för pendling, mountainbiking och bikepacking. Hon är alltid efter nya upplevelsen, imponerar och inspirerar oss alla. Bäst är att följa henne på sin Instagramkonto @stephchurlet för att fylla på lite uppfriskande inspiration.

Helena Rimfors – Jordnära Upplevelser

Helena driver landets mest genuint aktivitetsguidning verksamhet. Hon är född och uppväxt i Brösarp på Österlen, där hon nu bor och lever precis det Jordnära Upplevelser säljer: uteliv i många olika former, gastronomi och välmående.

Mountainbike är en stor del av Helenas liv, både privat och professionelt. Hon guidar nybörjare och mer erfarna MTB-åkaren bland Österlen finaste stigar. Hon har valt Kona Honzo som hyrcyklar, som är lekfulla, trygga och optimala för att komma igång med äkta MTB-åkning.

Är du sugen på lite MTB-semester? Både för att upptäcka Österlen på ett spännande sätt, och spendera en oförglömlig tid med Helena, måste du kontakta henne och planera en resa ditt!

www.jordnaraupplevelser.se