Vilka är vi?

Yoann kommer från Morzine, nära Chamonix i Frankrike, och började cykla mountain bike när han var barn. I slutet på 90-tal kom downhill in i bilden på en Vario No Limit som idag skulle ha en bra plats i museum. Tack vare den här skrotcykeln fick han en bra grund som cykelmekaniker. Med en Master i Ekonomi i fickan kom han till Sverige 2008 och startade Fix my Bike 2010.

Idag cykelpendlar han oavsett vädret på en Kona Major Jake eller en Brompton 6 växlad klarlackad. Mountain bike är fortfarande en passion som han uppfyller med en Kona Hei Hei DL, här i Hellas Gården, upp i fjällen eller i Alperna.

Mega arrive

Mégavalanche 2013 – Alpe d’Huez, Frankrike

0812

All in..

Laurent kommer från södra Alperna, där han under stor del av sin uppväxt sett ” Le Tour de France” susa förbi utanför huset. Han tycker om fart och tycker bättre om att rulla nedför än uppför. Ett av hans första minnen på cykel är när han träffade/kramade framdelen av en Citroën DS med sin BMX Raleigh. Resultat, ett brutet ben, 20 stygn och en krossad framlykta (på bilen).

Det lämnade inte några större men eftersom han senare körde en gammal Citroën DS-69 och han aldrig har slutat cykla.

Nu pendlar han med buss och en 3-växlad Brompton eftersom han har flyttat utanför stan. Där kan man se honom cykla runt med cykelvagn och sina 2 döttrar.

Efter två år som verkstadansvarig i en stor sportbutik är han nöjd över att bli en av gänget på Fix my Bike.

Laurent Pilen

Laurent vaktar våra Pilen cyklar

1

Always on the edge – Järvsö, oktober 2014

Alexander är 26 år gammal, född och uppvuxen i Södra Stockholm. När han var 10 år gammal fick han en bmx som han började cykla på, samtidigt som han körde motocross. Vid 14 års ålder körde han sin första tävling, och redan året efter slutade säsongen med ett SM guld i MTB Downhill.

Idag cyklar han Enduro i Världscupen som flänger runt hela världen. När han är hemma i Stockholm gillar han att träna på sin cyclocross, ta det lugnt, och ta ett par öl med sina kompisar!

Hos Fix my Bike träffar du Alex i verkstan när han inte tävlar någonstans i världen.

Kolla gärna på Alexanders senaste video!

10703739_10152358363223583_1153679334612905613_n

 

Jesper hjälper till i verkstaden och butiken under högsäsong. Till vardags jobbar han som arbetskonsulent i Stockholms stad. Han cykelpendlar året runt till jobbet i City. Under större delen av året sker det på en Kona Honky Inc eller på hans 6-växlade Brompton i favoritfärgen Orange. Vintertid kör han en 29 tums Kona Kahuna och den har även fått följa med till Hellasgården för svettiga naturupplevelser.

Jesper är Sveriges bästa Brompton säljare och kommer att berätta många personliga anekdoter om du skulle köpa en Brompton hos Fix my Bike en lördag!

20141004_134343

Jesper vid hans Downhill-premiär i Järvsö hösten 2014

Brompton VM

Brompton World Championship 2013 – Goodwood Circuit, UK