Hybrid / Gravel Univega Alpina 530 – 9800:-

Hybrid / Gravel byggt på en 90-tal MTB Univega Alpina 530 med ramstorlek L/XL. OBS! Endast ramen, sadelstolpen och styrlager är begagnade, allt annat är nytt. Även gaffeln är ny för att kunna montera en skivbroms och bikepackingsutrustning. Cykeln ska alltså jämföras med en ny cykel snarare än med en begagnad. 

Den här ramen är gjord av exklusiv kromolystål 4130, lätt och spänstigt för optimal upplevelse. Gaffeln är också i kromolystål, modell Kona P2, med fästen för att kunna montera frampakethållare eller sidoväskor. Vi konverterade ramen från att fungera med 27,5″ hjul. Den är ny monterad med 27,5″ (650b) hjul och exklusiva däck Continental Contact Speed 50-584.

Utväxlingen består av Microshift Advent grupp i 1×9, samt narrow wide framdrev i aluminium, 42 tänder. Bromsarna är blandade, med hydraulisk skivbroms Shimano fram med 180mm skiva, samt V-bromsar bak (ramen tillåter inte skivbroms bak). Mycket effektiv bromsning!

Ergonomin är också optimal med ett brett och högt MTB-styre samt high end Fizik MTB sadel.

Cykeln är tänkt till dig som är över 182cm, ska pendla året om, och använda samma cykeln för utflykter med eller utan packning. 

Ramen har haft ett tidigare liv. Därför finns det några märken, dock inget som påverkar prestanda.

Pris: 9800:- inkl. fina plattform pedaler och Ass Saver bakskärm